Camping de Paal
Camping De Paal

Sleutel op je telefoonūüďĪ

    Makkelijk toegang tot je verblijf
    Meerdere sleutels per gezinūüĎ®‚ÄćūüĎ©‚ÄćūüĎß‚Äćūü϶
    Eenvoudig te installeren

Hoe krijg ik toegang tot mijn accommodatie?

Op Camping de Paal werken we met automatische sloten op onze verhuuraccommodaties. Hebben jullie een paalcasa, paalhuissie, paaltent of paalcottage gehuurd? Lees hieronder snel het stappenplan!

Belangrijk: Voor het koppelen van de sleutel heeft u een werkende internetverbinding nodig. Na installatie werkt alles ook offline.

Stap 1: Download de app van Camping de Paal

Download de App voor Android
Download de App voor iPhone

Stap 2: Voeg je reservering toe in de App

Om de sleutel zichtbaar te maken in de app, is het belangrijk dat je de reservering koppelt. Volg hiervoor de volgende stappen: 

  • Open de app en klik op de drie streepjes linksboven in het scherm.¬†

  • Klik vervolgens op "Reservering".¬†

  • Vul het reserveringsnummer (beginnend met B1765) in en je postcode. Klik vervolgens op "E-mail versturen".¬†

  • Je boeking is gekoppeld. Wanneer je¬†nu nogmaals op de drie streepjes klikt, zie je¬†een oranje¬†pop-up waarop¬†staat: "deur openen".

Stap 3: Hoe gebruik je de knop "Deur openen"?

Belangrijk: zorg ervoor dat zowel bluetooth als locatie is ingeschakeld. 

Houd de telefoon in de buurt van het slot en druk op "deur openen". Na een paar seconden brandt er een groen lichtje, waarna je de knop rechtsom draait. 

Voor het sluiten van de accommodatie herhaal je dezelfde stappen en draai je het slot de andere kant op. De knop "deur openen" gebruik je voor zowel het openen als sluiten van de accommodatie. Deze knop verandert niet in "deur sluiten". 

 

 

 

De reservering is op meerdere toestellen te koppelen waardoor jullie meerdere sleutels ter beschikking hebben. Hoe ideaal is dat!

 

‚ĚĆ De deur gaat niet open, wat nu?

1. Check of de bluetooth en locatie staan ingeschakeld. Voor het inschakelen van de locatie is het belangrijk om even bij  je telefooninstellingen te kijken.  

2. Sluit de app helemaal af en start deze vervolgens opnieuw op. Door het opnieuw opstarten wordt alles gesynchroniseerd. 

3. Werkt het slot nog steeds niet? Kom even langs bij de receptie of bel ons: 0497-571977. We lossen het samen met jullie op!